"Personliga reflektioner om livet som styrelseproffs", Charlotta Falvin, talade på lunchen i Malmö 17 nov.

IMG_7089.JPG

Det blev en personlig och intressant tillställning i fredags då den 4:e nätverkslunchen gick av stapeln på Skeppsbron 2 i Malmö. Förutom 12 st Ruter Damare deltog även Ruter Dams nya VD Marika Lundsten.

20171117_133143.jpgEfter en god lunch presenterade sig Marika och berättade kortfattat om hur hon ser på Ruter Dams verksamhet framöver. Därefter berättade Charlotta Falvin, styrelseordförande i bl a LTH och Malmö Startups, öppenhjärtligt om uppgångar och fall i sin karriär.

Charlotta delade med sig av erfarenheter och gav lyssnarna goda råd och tips. Hur känns det när man som dedikerad ledare och affärsutvecklare en dag står utan jobb för att man kommit på kollisionskurs med VD? En erfarenhet som gav Charlotta anledning till reflektion. Hon landade i att som 45-åring lämna det operativa och på heltid ägna sig åt styrelsearbete. Det har hon aldrig ångrat. ”Att få vara med och påverka ett företags utveckling är otroligt spännande och lärorikt” säger Charlotte. En viktig del av styrelsearbetet är den ständiga dragkampen mellan företagets operativa ledning och styrelsen. Viljan att ligga steget före som sporrar och motiverar för att leda företagets utveckling.

Charlotta avslutade med tre goda råd. Lyssna på den inre kompassen. Välj rätt, där det finns genuin passion finns det motivation. För att avsluta med att påminna lyssnarna om att jobbet är en dimension av livet men får aldrig bli det enda meningsfulla. Säkerställ en meningsfull tillvaro utanför jobbet, det behövs, inte minst den dag man står i skuggan och ekorrhjulet stannat ofrivilligt.

Stort tack till Charlotta för den genuina och väldigt uppskattade föreläsningen som slutade i flera frågor och intressanta diskussioner.

Fler bilder

Text & Bild: Marika Lundsten

publicerad: 2017-11-21