Nätverket i Malmö på besök hos Massive

IMG_2401.jpegKvällsbesök på spelutvecklings bolaget Massive i Malmö

Tillväxten på marknaden för spelprodukter är enorm. 2017 värderades marknaden till 120 miljarder dollar och den förväntade tillväxten under de närmaste fem åren är upptill 200 miljarder dollar. Omsättningen i Sverige ligger på drygt 12,5 miljarder just nu och det finns ca 282 game studios där utveckling av spel pågår.

Bild1_2.jpgSekretessen är stor och säkerhetsbevakningen är rigorös. Platsen vi bjuds in till är Massives konferensrum, draperierna är neddragna risken för att drönare ska fota utifrån finns och en rundvandring är utesluten, det nya spelet Division 2 produceras för fullt och förväntningarna för lanseringen i mars är stor.

Massive som tillhör Ubisoft koncernen har nästan 600 anställda i Sverige och kommer inom 2019 flytta till nya lokaler i området Möllan där bolaget investerat i ett helt kvarter.

-          Det är ett aktivt val av plats då vi vill hjälpa Malmö med att etablera nya arbetstillfällen och näringar i det området. Med framgång kommer ansvar och vi vill ge tillbaka till staden och även satsa i projekt där vi kan hjälpa människor säger Linda Malmgren, Corporate Communication Manager

Medelåldern är runt 30 år och behovet av talanger är stort.

-          Det är en stor utmaning att hitta talanger och vi söker även i Europa och USA för att täcka tillväxttakten. Vi har ett omfattande on Boarding program där vi hjälper våra medarbetare med att ordna bostad, hitta möjligheter till ett socialt liv och aktiv hälsa. säger Linda Malmgren.

Massive har arbetat hårt med att hitta en bättre könsfördelning på bolaget och har idag nästan 20 procent kvinnor och 80 procent män. De har gjort flera insatser bland annat kommunikativt i rekryteringsannonser och bildmanér där de använt formuleringar och uttryck som tilltalar kvinnor bättre. Pink programming är ett projekt för att ge kvinnor möjlighet och insikter om spelbranschen.

 I spelen har de fokuserat på att se hur kvinnor gestaltas och vilka roller som figurerna agerar i. Ett annat initiativ de vill arbeta mer med är att duktiga spelutvecklare åker ut på skolor och universitet och berättar om sitt arbete i syfte att locka fler till branschen.

Företagskulturen uppmuntrar alla idéer och det är viktigt att alla medarbetare vågar lyfta sina tankar.

Varmt tack till Massive och alla Ruter Damare för ett väl genomfört kvällsbesök.

publicerad: 2018-10-25