Marie Samuelsson, Ruter Dam 2012, ny Market Region Manager på ASSA ABLOY EMEA

MarieSamuelsson.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Jag har fullt profit & loss ansvar för den största regionen inom ASSA ABLOY EMEA. Försäljningen totalt för Sverige, Norge, Danmark inklusive exporten överstiger i dagsläget 5 Miljarder SEK och vi är drygt 1800 anställda.
I min roll som MRM Skandinavien kommer jag också att aktivt delta i strategiarbetet för hela EMEA samt säkerställa att vi exekverar enligt våra affärsplaner. För att klara alla utmaningarna kommer vi behöva göra ett antal företagsförvärv dessutom.

Våra produkter är mekaniska och elektromekaniska lås, digitala dörrlås, säkerhets- och branddörrar samt beslag. Försäljning sker till både det kommersiella segmentet samt till bostadssektorn.

Vilka utmaningar ser du?
Mina initiala utmaningar blir att utveckla det skandinaviska ledarskapsteamet och definiera en klar strategi för att driva tillväxt med ökad lönsamhet. Genom fokuserad innovation av framtidens produkter och service skapar vi organisk tillväxt som kommer att kompletteras med företagsförvärv. Vi jobbar just nu med att effektivisera och förenkla vår produktion, logistik, supply och försäljning. Våra elektromekaniska och elektroniska produkter är hörnstenar för de digitala lösningar vi jobbar med. Jag som själv alltid har ont om tid skulle ha stor hjälp av att få varorna hemlevererade, ja de ska vara inställda i kylskåpet när jag kommer hem.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Skogen är min stora energikälla. Eftersom jag äger ett par skogsfastigheter så blir det mycket jobb med röjning och gallring bland annat. När hösten närmar sig blir det jakt, och allra helst älgjakt med familjen och vännerna. Vintertid åker vi gärna skidor, både utför och på längden. 

publicerad: 2018-08-22