Maria Möller, RD15, är första kvinnliga styrelseordföranden i Golfförbundet. Grattis!

3 frågor - Maria Möller, RD15, är första kvinnliga styrelseordföranden i Golfförbundet. Grattis! - ctl00_cph1_image1

Till vardags är Maria chefsjurist, förhandlingschef och vice VD i SLA, Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet inom Svenskt Näringslivssfären. I en stor intervju i Dagens Industri weekend, säger Maria ”Jag var i ärlighetens namn först lite tveksam, för jag har ju ett annat jobb till vardags. Den tidigare ordföranden, Christer Bergfors, är pensionär så han har ju haft all tid i världen att arbeta med det här.”

När Maria deltog i Ruter Dam programmet 2015, berättade hon att hon var nominerad till Golfförbundets styrelse. Roligt tyckte vi då, och fantastiskt att hon redan två år senare är ordförande!

Golfen har de senaste tio åren tappat många medlemmar, men nu verkar det vända. Maria började spela golf för tio år sedan. Att ha 4,5 i hcp är imponerande. För det kräver en del träning för att hålla kvar sitt låga hcp.

Grattis Maria: Hur ser du på framtiden som ordförande?
Tack – det är ett inspirerande uppdrag och det är en spännande tid nu för golfen. Antalet medlemmar ökar igen och vi har härliga internationella framgångar. Men det är också en tid med spännande utvecklingsområden och förändringsresor med anpassade medlemskapsformer, enklare golfregler, jämställdhetsprocessen Vision 50/50, Golfens roll och nytta i samhället, Golfäventyret för juniorer och i skolan och satsningarna på Handigolf och Golfens Dag. 

Och du talade om att vi kanske är välkomna till Golfförbundet i Ruter Dam framöver?

Självklart så ser jag framemot att få bjuda in Ruter Dam till en aktivitet i Golfförbundets regi – en aktivitet som passar alla – den vane golfaren till den som aldrig testat tidigare. 

Text: Gunilla Arhén
Foto: Hampus Andersson

publicerad: 2017-05-16