Malin Frenning, Ruter Dam 2004, ny EVP and Head of infrastructure på ÅF

Malin_Frenning_kopia2.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Jag är på ingenjörs- och designföretaget ÅF, som förvärvade finska Pöyry samtidigt som jag började. Jag ingår i koncernledningen för det gemensamma bolaget och är chef för divisionen Infrastructure. Min division består av 6 000 ingenjörer och designers i åtta länder, med ett brinnande intresse för hållbar samhällsbyggnad i alla dess former. Vi jobbar med allt från stadsutveckling – det kan gälla infrastrukturlösningar eller smarta och energieffektiva fastigheter – till hållbarhetsrådgivning inom cirkulär ekonomi, miljö och vatten – till arkitektur, ljud- och ljusdesign i världsklass. 

Vilka utmaningar ser du?
En utmaning för oss liksom för många andra är att säkra kompetensförsörjningen. Våra kunders tillvaro och krav förändras ständigt, och vi måste ligga steget före och se till att vi har kompetensen för att ta dem in i nästa steg – digitalisering, teknikutveckling osv.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Jag tränar mycket, har ett aktivt socialt liv och tar gärna en kväll på teater eller konstutställning. Men det finns inget som slår några lugna dagar i vårt hus i vackra Trosa. 

publicerad: 2019-04-24