Malin Forkman, Ruter Dam 2015, ny Kommunikationschef på Dramaten

Malin_Forkman.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Jag har börjat som Marknads och Kommunikationschef på Dramaten, vilket innebär ansvar för försäljning och marknadsföring av våra föreställningar samt kommunikation internt och externt.
Vilka utmaningar ser du?
Utmaningar, eller möjligheter som jag särskilt tänker på är hur vi kan vi skapa nyfikenhet och intresse för att komma till teatern hos nya publikgrupper som tex barn och unga. Ett annat område som jag ser fram emot att jobba vidare med är hur vi tillsammans med kollegor här på Dramaten kan lyfta fram mer av allt det spännande som finns här på teatern, både bakom och på scenen. 

Internkommunikation som verktyg för att bygga stolthet och engagemang är också något som vi kommer jobba vidare med. Något som vi också lägger stor kraft på nu är att förbereda implementering av ett nytt biljettsystem som kommer göra det enklare för vår publik att förbereda sig innan föreställningen, hitta det man söker, boka biljetter mm. Ett annat område som jag känner stort engagemang för är publikmötet, hur vi på bästa sätt kan få både vana besökare och ny publik att känna sig riktigt välkomna hit till Dramaten
Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Det som ger mig allra mest energi är att jobba tillsammans mot gemensamma mål. När olika kompetenser, erfarenheter och tankar kan mötas på ett konstruktivt sätt så alla kommer till sin rätt och resultatet blir det bästa. En arbetsdag där man kan mötas både som kollegor och människor och med stort engagemang, driv och generositet mot varandra vill leverera det allra bästa. Då är jobbet riktigt kul tycker jag!

När jag inte är på jobbet så tycker jag allra mest om att vara med min familj och mina vänner. Prata om högt och lågt. Föra samtal om det som är viktigt och det som är kul. Glädjas med varandra i medgång och stötta i motgång. Leva livet tillsammans, helt enkelt. Sen är jag en inbiten Kulturtant som bara älskar scenkonst, från klassisk balett och dans, över opera, konserter till teater. Tycker det är en riktigt guldkant på tillvaron.

publicerad: 2019-06-17