Linda Algotsson, fälttävlansryttare i världsklass, får Ruter Dams MentorPris inom ridsporten

Inlägg - Linda Algotsson, fälttävlansryttare i världsklass, får Ruter Dams MentorPris inom ridsporten - ctl00_cph1_image1

För första gången har Ruter Dams MentorPris inom ridsporten delats ut. Vinnaren är fälttävlansryttaren Linda Algotsson.

Ruter Dams MentorPris inom ridsporten delas ut till en kvinnlig elitryttare inom någon av Svenska Ridsportförbundets discipliner.

Ridsporten har format många av dagens kvinnliga ledare. På stallgolvet har de redan i unga år lärt sig att ta och fördela ansvar samt att bemästra hästens enorma krafter. Med Ruter Dams MentorPris inom ridsporten vill Ruter Dam uppmärksamma ridsportens roll för kvinnliga ledare samt uppmuntra och utveckla kvinnliga ryttare i världsklass.

Ruter Dams ledord är affärsmässighet, resultat och kvalitet – egenskaper som ska känneteckna pristagaren. Andra kriterier är att pristagaren under de senaste åren ska ha varit internationellt verksam och framgångsrik samt att hon är en god ambassadör för ridsporten.

Årets pristagare, fälttävlansryttaren Linda Algotsson, uppfyller med råge dessa kriterier, enligt Ruter Dams VD och grundare Gunilla Arhén.

–        Det känns extra roligt att Linda tävlar i en så pass tuff gren som fälttävlan, säger hon.

Priset delades ut på torsdagskvällen, 26 november, i samband med Ryttargalan i Globen i Stockholm. Förutom 50 000 kronor och ett år med Svenska Dagbladets VD Gunilla Asker som mentor (Gunilla Asker gick Ruter Dam-programmet 1996) fick Linda Algotsson ett diplom och en flaska Philipponnat Royal Reserve från Spendrups.

Linda Algotsson säger själv att hon är glad och överväldigad över priset.

–        Det känns fantastiskt att få ett sådant här pris. Dels är 50 000 kronor mycket pengar, men framför allt ser jag fram emot mentorskapet. Jag hoppas få en ökad inblick i hur affärsvärlden fungerar och att det ska leda till nya idéer. Det räcker inte längre med att vara en bra ryttare för att lyckas, man måste också vara en duktig affärskvinna.

Vad ska hon då göra med pengarna?

–        Jag skulle vilja använda en del av dem till att specialträna hoppning.

Linda Algotsson har tagit guld i SM, EM och är tvåfaldig World Cupvinnare. Hon rankas som en av världens absolut bästa fälttävlansryttare och har representerat Sverige vid tre OS. Linda är matematiklärare i grunden, men ägnar sig sedan tolv år åt hästar och ridning på heltid.

Läs mer om Linda Algotsson på http://www.algotssoneventing.se/linda

Se prisutdelningen på YouTube

publicerad: 2009-11-25