Kerstin Winlöf, Ruter Dam 2015, ny Head of Group Savings Swedbank

Kerstin_winlof2.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Det är med stor energi och nyfikenhet som jag efter många år i en annan bank har börjat jobba i Swedbank. Jag har fått ett spännande uppdrag! 
Group Savings har det samlade ansvaret för sparaprodukter och sparande i banken med uppdrag att återta marknadsandelar och lönsamhet. Group Savings driver och utvecklar sparaaffären med tillhörande processer i nära samarbete med andra delar av banken. Även Sparbankerna är en viktig distributör och samarbetspartner på den svenska marknaden.
I ansvaret ingår dotterbolag som tillhandahåller fonder via Robur, försäkringsprodukter via Swedbank försäkring men även andra produkter som banken erbjuder tex aktier, strukturerade produkter och inlåningsprodukter.

Vilka utmaningar ser du?
Jag brukar snarare prata om möjligheter. Jag vet att många människor inte har information om hur tex ett ökat sparande i unga år kan påverka deras ekonomiska framtid. Med ett bra sparande kan du göra roliga saker i vardagen, leva ut dina drömmar och ha det bra senare i livet. Vi som bank kan göra skillnad där. En trend som många branscher upplever är digitalisering. Här finns både möjligheter och utmaningar. Jag vill att vi ska kunna erbjudna hållbar rådgivning dvs rådgivning genom livets olika skeenden där inte bara produkterna är hållbara utan där vi har omtanke och långsiktighet med kunden i fokus. Att kunna göra det ställer krav på oss som bank. VI ska erbjuda kunder smidiga digitala lösningar i kombination med lättillgänglig personlig service, men samtidigt också utveckla en digital upplevelse som är enkel att förstå och använda.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Jag brinner för sparafrågorna och att tillsammans med andra kollegor jobba varje dag för att våra kunder ska få upplevelser som överträffar deras förväntan – det ger mig mycket energi. Men jag tycker också om att vara på sommarstället i Graninge och i Vemdalsskalet där jag både vandrar, åker skidor, fiskar mm. Att vara ute är härligt för kropp och själ.

publicerad: 2019-05-31