Katarina Norén, RD09, är ny Generaldirektör för Sjöfartsverket

3 frågor - Katarina Norén, RD09, är ny Generaldirektör för Sjöfartsverket - ctl00_cph1_imgPerson

Grattis Katarina Norén som av regeringen har utsetts till GD för Sjöfartsverket. Hon tillträder den 1 juli 2017, förordnandet sträcker sig till och med den 30 juni 2023.

Vad innebär ditt nya jobb?
Som Generaldirektör för Sjöfartsverket kommer jag ansvara för samhällsservice inom en rad områden bl a sjö- och flygräddning, lotsning, investering och underhåll av farleder och djuphavsdata. Sjöfartsverket är ett affärsverk som har 1200 anställda och är huvudsakligen finansierat genom farleds- och lotsavgifter som betalas av branschföretagen. 

Vilka utmaningar ser du?

De viktigaste utmaningarna är att långsiktigt säkerställa ekonomin i verket som är mycket konjunkturberoende och fortfarande lever med efterdyningar av lågkonjunkturen 2008. Dessutom har myndigheten fått mycket kritik för formaliafel i upphandlingar m.m. där verket nu jobbar för att skapa rutiner för att förebygga att det händer igen. Slutligen deltar verket i det viktiga arbetet med planering och utvecklingen av det Svenska transportsystemet. Hur kan sjöfarten avlasta överbelastade järnvägar och vägar för att skapa ett konkurrenskraftigt Sverige ?  

Vad är roligt och ger dig energi utanför jobbet?

Förutom att umgås med familj och vänner så idrottar jag gärna och dansar mycket salsa!

 

 

publicerad: 2017-06-16