Karolina Hagberg Chinell, Ruter Dam 2013, ny CPO Group, Ahlsell

Karolina_2.jpg

Vad innebär ditt nya jobb?
Den 14/5 tillträdde jag som Inköpsdirektör i koncernledningen för Ahlsell. Jag kommer att leda arbetet med att fortsatt utveckla kategori- och inköpsarbetet i koncernen, därtill ingår också ansvaret för hållbarhetsfrågor, vilka är en central del i Ahlsells strategiska plan.
Jag kommer närmast från en roll som Affärsområdesdirektör för Inköp och Kategori på COOP Sverige AB. Tidigare har jag bl. a. jobbat som försäljningsdirektör på Barilla, samt Kategorichef och flera andra roller inom ICA.

Vilka utmaningar ser du?
Utmaningar innebär möjligheter! Ahlsell har en stark position, framförallt i Sverige, och en tydlig tillväxtagenda. Det innebär en rad intressanta möjligheter att ytterligare vässa kunderbjudandet, skapa nordiska synergier gällande sortiment, leverantörer och arbetssätt. Att förstå digitaliseringens potential för Ahlsell i hela värdekedjan, inte bara i det direkta kundinterfacet, kommer att bli en nyckel i jobbet. Därtill är ansvaret för hållbarhetsfrågorna oerhört inspirerande. Ahlsell är en grossist med en mängd leverantörs- och produktkontakter och genom ansvarsfulla inköp kan vi påverka inte bara leverantörer och kunder utan vara med och skapa en bättre omvärld för oss alla.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Givet min bakgrund i matbranschen spenderar jag gärna tid tillsammans med familj och vänner över en god bit mat och dryck. Jag har nog en ganska hög energinivå även på fritiden och tycker om att uppleva saker tillsammans med andra. Det kan vara promenader, tid på gymmet eller resor, gärna till ställen där det är enkelt att kombinera storstad med hav. Jag tycker om samtal med människor och med det kommer ett intresse för språket. Jag försöker läsa mycket när jag är ledig, främst skönlitterärt. Nu när jag fick möjlighet till lite ledighet mellan jobben läste jag portugisiska på plats i Lissabon. Att sitta vid skolbänken som vuxen kan verkligen rekommenderas!

En riktig energibooster för mig är att vara utomhus, gärna nära havet i Portugal eller i Stockholms skärgård.

publicerad: 2018-06-08