Johanna Berlinde, Ruter Dam 2015, ny V.P Head of Product Area Connectivity, TeliaCompany

Johanna_BerlindeTeliaCompany.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Den första januari bildades en ny enhet som heter Common Products and Services, på TeliaCompany, en enhet som ska jobba med alla länder i Norden och Baltikum med ansvar för allt från network, IT, säkerhet till ansvar för Telias produktportfölj.  Jag sitter i ledningsgruppen för enheten och mitt nya jobb är som chef för Produktområdet Connectivity, V.P Head of Product Area Connectivity, som är en av fyra produktenheter. Det är en helt ny organisation så det är väldigt spännande att få vara med att bygga upp något nytt som jag verkligen tror på. Det är alltid mycket som är på gång, 5G för att nämna något.

Vilka utmaningar ser du?
Rent operativt så är det förstås utmanade att hantera en så stor och bred produktportfölj för alla segment och många länder. Men det är också en av de saker som jag lockades av i uppdraget. Om jag ser från ett mer externt perspektiv så är det väldigt mycket som händer på marknaden och allt går fortare och fortare. Det kommer vara viktigt att korta time - to -market, och att jobba riktigt nära kunderna och fånga upp deras behov och nya beteenden.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Jag får energi av att få vara med och utveckla och driva förändring där jag ser resultat och nöjda kunder samt av kompetenta och engagerade medarbetare runt mig som jag dels lär mig själv av men som jag också kan stötta i att växa och utvecklas. Jag blir lätt väldigt engagerad i jobbet så för att rensa huvudet och koppla av så gör jag det antingen genom att träna, promenera och skidåkning eller så åker jag till vårt lantställe och bara går ner i varv. Ibland fastnar jag i någon serie också som jag inte kan sluta titta på förrän jag sett alla säsonger och avsnitt.

publicerad: 2019-01-17