Jessica Norgren RD11, VD/hotelldirektör på Clarion Sign Hotel välkomnade Affärsnätverket på frukost i STH 26 jan

IMG_1612.JPG

IMG_1612.JPG

Jessica Norgren RD11, VD/hotelldirektör på Stockholms största hotell Clarion Sign Hotel inledde vårens affärsnätverk med att berätta om hur hon arbetar med att skapa morgondagens hotellupplevelseJessica klev på uppdraget för två sedan efter ha arbetat för Swedavia och hon har även drivit Clarion hotel Arlanda..

Förutom att hon har genomfört omfattande renoveringar och moderniseringar med bland annat matprodukten på Clarion Sign Hotel har hon satsat på flera automatiserings och digitaliserings initiativ.

Nyligen lanserades en ny tjänst - Plygital för hotellgästen via en app där in-och utcheckning kan göras och digital rumsnyckel erbjuds.

Petter Stordalens värderingar och filosofi präglar kulturen och det operativa arbetet och ger medarbetarna möjligheter att påverka utvecklingen av affären.

"Petter har mod, mycket energi och arbetar långsiktigt och med transparens. Han bygger mycket av sin storytelling på känslor och ser medarbetarna som sin familj. Om du som medarbetare vill ta plats i organsationen får du plats. Här finns inga färdiga manualer, de skapar du själv."

 Varje år bjuds alla medarbetare in på en tvådagars konferens där fakta kring verksamheten blandas med initiativ och berättelser från verksamheten. Under årets konferens utsågs årets medarbetare till Ali. En man som invandrat från Afghanistan och med hopp om en framtid i Sverige. Han landande på ett hotell i Visby och har gjort stora avtryck där parallellt  med kampen att få uppehållstillstånd.

"Petter såg Ali och hans framgångar men också utmaningar med att få stanna och han har nu startat en fond med namnet Ali i syfte att koncernens bolag ska kunna söka bidrag till juridisk hjälp mot myndigheter. Ingen vet hur det kommer att gå med Ali men vi har alla några medarbetare på våra hotell som har samma utmaning och de är en del i familjen" säger Jessica.

Medarbetare fick inför konferensen även skicka in sina drömmar. Städerskorna ville ha bättre dammsugare.. 
"En långtradare full med nya dammsugare levererades och  visades upp på konferensen, Att jobba i en värderingsstyrd kultur bidrar oerhört mycket till framgång och goda resultat "sägerJessica.

 Jessica avslutande med att säg "Nu har jag gått med i Affärsnätverket igen då jag vill bidra till den förändring som nu är på gång inom Ruter Dam. Roligt att vii få välkomna Ruter Damare från alla årskurser under våren".


 


 

publicerad: 2018-01-26