Jennifer Friman, Ruter Dam 2014, ny vd och koncernchef Movement Group

Jennifer_Friman.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Jag började som koncernchef och VD på Movement Group AB den 1:a september. Movement Group består av två bolag. Det ena bolaget heter Movement Sales Partner AB och har i mer än 50 år erbjudit specialiserade säljtjänster till aktörer på den svenska dagligvarumarknaden samt restaurangsektorn. Det andra bolaget är Movement Business Partner AB (f.d. Ancrona), som är ett av Sveriges större sälj- och importföretag för snabbrörliga konsumentvaror. Bolaget firade sitt 90-årsjubileum 2017. Totalt är vi närmare 150 medarbetare som varje dag arbetar för att skapa tillväxt för våra uppdragsgivare.

 

Vilka utmaningar ser du?
Jag ser två viktiga fokusområden under mitt första år. Det ena är att säkerställa att vi skapar ”ett” Movement Group, med en tydlig riktning och strategi samt väldefinierade, gemensamma mål där vi får synergieffekter av de båda bolagen. Mitt andra fokusområde blir att utveckla vårt erbjudande för framtiden. Vi skall vara det bästa säljbolaget och det spetsigaste sälj- och importföretaget. Vi är proffs inom dessa båda områden och skall göra det bäst på marknaden samt bredda vårt erbjudande i väl avvägd takt.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Lämpligt nog, utifrån vårt företagsnamn, får jag själv energi av rörelse. Det gäller såväl fysisk aktivitet som personliga och yrkesmässiga utmaningar. Jag älskar att röra på mig, allra helst utomhus i naturen. Det gör mig stark, ger mig frisk luft och tid för reflektion. Jag löser ofta även de svåraste utmaningar enkelt när jag är i rörelse. Även inom idrotten sätter jag gärna mål. Förra året sprang jag Ultravasan 90 km och genomförde En Svensk Klassiker. Det är fantastiskt att uppleva hur mycket kroppen klarar av och att delta i utmaningar som dessa ger mig härlig motivation att träna året runt. Som kontrast till detta mår jag också väldigt gott av att befinna mig i stillhet med min man och våra två döttrar på 12 och 15 år, gärna på fjället eller en vacker strand.

publicerad: 2018-09-17