"Jag vill göra karriär, vad säger jag till chefen?"


Fråga: Jag är 26 år och har jobbat på ett logistikföretag i ett år. Jag vill vidare i karriären, men jag tycker inte att min chef svarar när jag antyder att jag vill prata om andra tjänster. Hur ska jag göra? 

Svar: Din bakgrund, tidigare erfarenheter och utbildning påverkar förstås dina framtida karriärmöjligheter.

Men som vägledning inför ditt samtal med chefen bör du tänka på de här frågorna:
1. Hur har du bidragit till att ditt företag har gjort bra resultat? Ge konkreta exempel.
2. Har du gjort det lilla extra som visar att du vill och kan axla en större uppgift? Också här är det bra om du är tydlig.
3. Är du positiv till nya arbetsuppgifter? Erbjuder du dig att arbeta mer än du behöver? Har du ett bra samarbete med din chef och dina medarbetare? Ser du och föreslår nytänkande för att verksamheten ska gå bättre?

Min erfarenhet är att de som avancerar fokuserar på att leverera bra resultat där de är och har en positiv attityd. Ofta leder det till att de blir uppmärksammade och får erbjudanden om större jobb. Men det är beroende av vilka större jobb som finns på företaget. Du har arbetat här i ett år. Kanske din chef anser att det är i kortaste laget. Men be om ett samtal om din fortsatta karriär och fråga din chef om hur du ska nå dina mål. 

Gunilla Arhén - publicerad i DN söndag 30 april 2017.

http://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/jag-vill-gora-karriar-vad-sager-jag-till-chefen/

Vad säger din chef? Som nyanställd är det naturligt att du behöver vägledning. Din chef borde vara intresserad av att du förstår vad du ska göra.

Läs gärna vad som står i ditt anställningskontrakt innan du talar med chefen. Där bör finnas någon typ av arbetsbeskrivning.

Vad var dina förväntningar när du började ditt arbete? Vad talade ni om att du skulle göra? Du kanske har hunnit få några tankar eller idéer på hur du skulle vilja arbeta? Kom gärna med förslag i så fall. 

Var inte rädd att ställa frågor när ni pratar. Det är viktigt att du förstår vad du förväntas göra på jobbet. 
Skulle det däremot vara så att din chef inte förstår vad du talar om, eller att du märker att du inte har chefens stöd, då kan det vara anledning att fundera över om du är på rätt arbetsplats. Men ge det först en ordentlig chans. Det är lätt att missuppfatta situationer som nyanställd. 

publicerad: 2017-05-02