Ruter Dam sponsrar OS-hoppet Linda Algotsson

- Långsiktig och affärsmässig satsning, säger Ruter Dams VD och grundare, Gunilla Arhén

Chefsutvecklings- och Mentorprogrammet Ruter Dam satsar på elitryttaren och OS-löftet Linda Algotsson fram till OS i London 2012. Insatsen är 300 000 kronor och ett engagemang att finna fler samarbetspartners och sponsorer.

På Ryttargalan i november 2009 mottog Linda Algotsson Ruter Dams MentorPris inom Ridsporten. Hon erhöll då Svenska Dagbladets VD, Gunilla Asker, som Mentor under ett år.

Linda Algotsson tillhör Svenska landslaget i fälttävlan och rankas som en av världens bästa fälttävlansryttare. Hon har representerat Sverige i tre OS. Vid det senaste placerade hon och laget sig på en hedersam fjärdeplats i Hongkong. Linda har vunnit två World Cup-tävlingar i Frankrike samt flera guld och silver i SM och EM. Hon är utbildad matematiklärare, men fokuserar sedan tolv år på ridning och hästar på heltid.

– Linda Algotssons mål överensstämmer med Ruter Dams: Affärsmässighet, kvalitet och resultat, säger Gunilla Arhén, Ruter Dams VD och grundare. Ridsporten är på frammarsch och har en stark ställning bland kvinnor. Den formar många av dagens och framtidens ledare. Linda är en av dess främsta representanter och verkar i ridsportens ”Formel 1”, fälttävlan – den tuffaste av grenar. Inom ridsporten tävlar män och kvinnor på lika villkor, precis som i näringslivet. Därför har vi har valt att satsa på Linda Algotsson fram till OS 2012.


Ridsportförbundet välkomnar och stödjer Ruter Dams satsning på Linda Algotsson.

Linda Algotsson själv blev överrumplad när hon fick veta att Ruter Dam valt ut just henne för sin OS-satsning.
– Det är knappt jag fattar att det är sant, säger hon. Så roligt! Nu ökar mina chanser att konkurrera i det verkligt internationella elitskiktet.

 
Ruter Dams styrelse består av:
Ordförande Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, styrelseproffs med inriktning på industri och miljö, Gunilla Arhén, VD och grundare, Gunnel Duveblad, styrelseproffs, Annika Falkengren, VD SEB, Malin Persson, VD Volvo Technology Corporation.

publicerad: 2010-03-04