Linda Algotsson, fälttävlansryttare i världsklass, får Ruter Dams MentorPris inom ridsporten 2009

Vinner 50 000 kr och ett år med SvD:s VD Gunilla Asker som mentor

Chefsutvecklings- och Mentorprogrammet Ruter Dams nyinstiftade MentorPris inom ridsporten delas ut till en kvinnlig elitryttare inom någon av Svenska Ridsportförbundets discipliner. Ruter Dams ledord är affärsmässighet, resultat och kvalitet – egenskaper som ska känneteckna pristagaren. Andra kriterier är att pristagaren under de senaste åren ska ha varit internationellt verksam och framgångsrik samt att hon är en god ambassadör för ridsporten.


– Fälttävlansryttaren Linda Algotsson uppfyller med råge allt detta och är en värdig vinnare av Ruter Dams MentorPris inom ridsporten 2009, säger Ruter Dams VD och grundare, Gunilla Arhén.

Linda Algotsson har tagit guld i SM, EM och är tvåfaldig World Cupvinnare. Hon rankas som en av världens absolut bästa fälttävlansryttare och har representerat Sverige vid tre OS. Linda som är matematiklärare i grunden är sedan tolv år ryttare på heltid.

Linda Algotsson är glad och överväldigad över priset.


– Det känns fantastiskt att få ett sådant här pris, säger hon. Dels är 50 000 kronor mycket pengar, men framför allt ser jag fram emot mentorskapet. Jag hoppas få en ökad inblick i hur affärsvärlden fungerar och att det ska leda till nya idéer. Det räcker inte längre med att vara en bra ryttare för att lyckas, man måste också vara en duktig affärskvinna.


Priset delades ut på torsdagskvällen, 26 november, i samband med Ryttargalan i Ericsson Globe i Stockholm. Förutom 50 000 kronor och ett år med Svenska Dagbladets VD Gunilla Asker som mentor (Gunilla Asker gick Ruter Dam-programmet 1996) fick Linda Algotsson ett diplom och en flaska Philipponnat Royal Reserve från Spendrups.

Juryn har bestått av:
Gunilla Arhén, VD och grundare Ruter Dam, 
Agneta Lilja, Rörelsechef/Senior Vice President Regionbanken Stockholm Handelsbanken, ledamot i Ruter Dams Hästsektion, Gunilla Wikman, vice ordf. SvRF, 
Lotta Amnestål, informationschef SvRF, 
Elisabeth Lundholm, ledarskapsutvecklare, SvRF.

publicerad: 2009-11-26