Årets Ruter Dam 2006 - Mia Brunell, VD AB Kinnevik

Årets Ruter Dam - Årets Ruter Dam 2006 - Mia Brunell, VD AB Kinnevik - ctl00_cph1_image1

Mia Brunell, ny VD för AB Kinnevik, har utsetts till ”Årets Ruter Dam” 2006. Hedersutmärkelsen, som delas ut i samband med Ruter Dam-dagen den 11 oktober, går till den kvinna som befordrats till det mest inflytelserika chefsjobbet under året.

− Jag är stolt över priset. Ruter Dams arbete med fokus på affärsmässighet, kvalitet, långsiktighet och mångfald stämmer väl överens med min syn på ledarskap, säger Mia Brunell.

Hon har nyligen tillträtt som VD och koncernchef för AB Kinnevik, en av Sveriges absolut tyngsta chefsposter.

Mia Brunell ansvarar för en organisation med tillgångar på ca 40 miljarder kronor. Kinnevik-gruppen omfattar i sin helhet bolag med ett totaltvärde på mer än 100 miljarder kronor, omsätter ca 80 miljarder kronor om året och har 25 000 anställda - de flesta utomlands, i merän 60 olika länder på varje kontinent.
Kinnevik spänner över ett flertal verksamhetsområden, bland annat media, telekom och pappersindustri. 
 
− Mia Brunell är juryns enhälliga val, säger Gunilla Arhén, VD och grundare avRuter Dam.
 
Mia Brunell har arbetat inom Kinnevik-gruppen i fjorton år. Hon började som ekonomichef på TV1000 och har sedan haft ett flertal olika positioner inom mediabolaget MTG innan hon utnämndes till VD och koncernchef för AB Kinnevik. 
 
Hedersutmärkelsen ”Årets Ruter Dam” har delats ut sedan 1990 och är en hedersutmärkelse till den kvinnliga chef som har befordrats till det mest inflytelserika chefsjobbet i svenskt näringsliv under det senaste året.
I fjol gick priset till Jeanette Söderberg, VD för IKEA Sverige AB.
 
− Många företag säger att de gärna ser en kvinna på de högsta posterna. Men de tenderar ibland att tveka när det kommer till verklig handling. Mia Brunell är ett bevis på motsatsen. Hon har en hög, ansvarsfull och betydande chefsposition inom svenskt näringsliv, säger Gunilla Arhén.
 
Utmärkelsen ”Årets Ruter Dam” delas ut av styrelsen i Ruter Dam. Där ingår ordförande Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, styrelseproffs, Annika Falkengren, VD SEB, Annette Brodin Rampe, affärsområdeschef E.on, Gunnel Duveblad, styrelseledamot Nordea samt Gunilla Arhén, VD och grundare av Ruter Dam.

För mer information kontakta Gunilla Arhén på tel: 08-670 6531 eller e-post
gunilla.arhen@ruterdam.se
charlotte.wiebe@ruterdam.se
ann-mari.hedstrom@ruterdam.se

För bilder kontakta Stina Gustavsson på 08-545 91 600 eller på mejladressstina@medial.nu

publicerad: 2006-10-10