Hur använder jag sabbatsår som merit?


Fråga: Efter ett sabbatsår med volontärjobb och resor vill jag söka jobb igen. Hur ska jag skriva cv och förklara så att det låter bra? Jag har en examen, några tillfälliga jobb sedan fast anställning i 2,5 år. Hur kan jag använda året som en styrka? Och hur kan jag besvara frågor om detta år i en eventuell anställningsintervju? Jag vill inte återvända till samma typ av jobb som jag gjorde tidigare utan arbeta med något som ligger närmare mina intressen och kunskaper. 

Svar: Eftersom du är ung är det viktigaste att du har haft flera arbeten, varav ett fast; att du har bra referenser, att det framgår att du passar tider, är att lita på, arbetar bra i team och har en positiv attityd och inte är rädd att hugga i. Du vill leverera resultat. När du söker jobb, fokusera på hur du kan bidra och varför du är intresserad av just det jobbet och det företaget. Ditt volontärarbete kan du prata om som rikt på erfarenheter, vilket har utvecklat dig som person. Det viktiga är att arbetsgivaren förstår att du vill satsa på jobbet. När du berättar om dig själv som person, ha ändå i minnet att de vill höra hur du i arbetet bidrar till att leverera resultat på jobbet. Ibland tror unga personer att man ska berätta så mycket positivt om sig själv att  det saknar trovärdighet. I intervjuer frågar de oftast om dina styrkor och svagheter. Tänk igenom vad du svarar på sådana frågor också. 

Gunilla Arhén - publicerad i DN söndag 18 juni 2017.

http://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/hur-anvander-jag-sabbatsar-som-merit/

Vad säger din chef? Som nyanställd är det naturligt att du behöver vägledning. Din chef borde vara intresserad av att du förstår vad du ska göra.

Läs gärna vad som står i ditt anställningskontrakt innan du talar med chefen. Där bör finnas någon typ av arbetsbeskrivning.

Vad var dina förväntningar när du började ditt arbete? Vad talade ni om att du skulle göra? Du kanske har hunnit få några tankar eller idéer på hur du skulle vilja arbeta? Kom gärna med förslag i så fall. 

Var inte rädd att ställa frågor när ni pratar. Det är viktigt att du förstår vad du förväntas göra på jobbet. 
Skulle det däremot vara så att din chef inte förstår vad du talar om, eller att du märker att du inte har chefens stöd, då kan det vara anledning att fundera över om du är på rätt arbetsplats. Men ge det först en ordentlig chans. Det är lätt att missuppfatta situationer som nyanställd. 

publicerad: 2017-06-19