Helena Hed, Ruter Dam 2016, ny VD för Swecos projektledare

Helena_Hed.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Jag har blivit utnämnd till VD för Swecos projektledare, det innebär att jag kommer leda vår verksamhet med drygt 400 medarbetare som arbetar med kvalificerade projekt- och byggledartjänster för alla typer av uppdrag inom hållbar samhällsutveckling. Det är ett fantastiskt roligt uppdrag och jag ser att mina erfarenheter från både vår vatten- och miljöverksamhet samt vår järnvägsverksamhet kommer bidra positivt. 

Vilka utmaningar ser du?
Jag ser fler möjligheter än utmaningar i min nya roll på Sweco, det är en fantastiskt fin verksamhet som jag har fått förtroendet att leda. Mitt uppdrag är att vi ska fortsätta vara förstahandsvalet för medarbetare och kunder, mitt fokus är att vi ska fortsätta utveckla vår verksamhet med stolta och engagerade medarbetare samt nöjda och återköpande kunder. Det kommer bidra till att vi når vår ambition att vara det ledande projektledningsbolaget på den svenska marknaden och det kommer bidra till en fortsatt lönsam tillväxt.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Jag får massor energi av att träffa människor och av att se när medarbetare, grupper och verksamheter utvecklas, det är en av mina drivkrafter. Jag får också energi när vi lyckas att lösa ett komplext problem tillsammans eller när vi vinner ett nytt uppdrag. På fritiden umgås jag mycket med min familj och vänner, vi är gärna i vår stuga vid Luleälven och vi reser så ofta vi kan. Jag har även börjat rida vilket jag försöker göra tre gånger i veckan, det är en träningsform som är både utmanande, utvecklande och otroligt rolig. 

publicerad: 2018-06-26