Helena Forsmark, Ruter Dam 2019, ny vd för HiQ Stockholm

Helena_Forsmark.jpeg

Berätta om ditt nya jobb 
Sedan början av april är jag ny vd för HiQ Stockholm – det störst dotterbolaget i HiQ-koncernen. Superspännande och utmanande!
På HiQ använder vi teknik för att skapa lösningar som förenklar för människor – och på så vis göra världen bättre och lite roligare. Och just teknik och innovationer är verkligen något som jag brinner för! I Stockholm leder jag nu närmare 500 specialister inom avancerade tekniska lösningar, kommunikationslösningar, design och affärsutveckling. 

Vilka utmaningar ser du? 
HiQ är ett kunskapsföretag som hela tiden finns längst fram i utvecklingscykeln. Tillsammans med våra kunder använder vi den snabba teknikutvecklingen för att skapa lösningar som effektiviserar och bidrar till Sveriges konkurrenskraft. Att vara mitt i den utvecklingen är självklart utmanande. På ett sätt för att det krävs att vi hela tiden står på tårna och håller oss kvar i frontlinjen. På ett annat sätt för att det aldrig egentligen går att sitta still. Vi förändras lika snabbt som teknikutvecklingen och att leda en så snabbrörlig organisation är en stor men spännande utmaning.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Musik-musik-musik! Min släkt har alltid haft musik som ett stort intresse och vi har spelat mycket instrument när vi umgås, och därför spelar jag ett gäng olika instrument. Bas, gitarr, keyboard/piano, fiol och tuba bland annat. Och jag sjunger opera och rock. Jag är idag med i tre olika HiQ-band, just nu är det mest aktiva HiQ Punks men innan dess var jag bland annat med i HiFliddlers – fiolgruppen. Musik är viktigt för min familj idag med, vi har instrument i nästan varje rum i huset.

publicerad: 2019-06-20