Gunilla Asker, Ruter Dam 1996, ny vice VD på Dramaten

gunilla-asker_apr2018.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Jag ser verkligen fram emot att börja på Dramaten. Jag kommer vara ansvarig för strategiprocessen,försäljning, marknad, vissa projekt etc. VD Eirik Stubo och jag kommer arbeta tätt tillsammans. Det går mycket bra för Dramaten just nu och mitt jobb handlar om att vårda och utveckla varumärket. Jag kliver in i en, för mig helt ny bransch och initialt handlar det förstås för mig om att lära känna alla medarbetare och verksamheten som sådan.

Vilka utmaningar ser du?
Jag ser mest möjligheter. Det är klart att det alltid är utmanade att komma in i ett nytt jobb. Jag tror dock att det finns vissa likheter mellan mitt jobb på SvD och mitt kommande jobb på Dramaten.  Båda verksamheterna har en mycket kreativ dimension och präglas av att flera olika yrkesgrupper arbetar tillsammans. Just detta tycker jag som affärsperson och ledare är väldigt stimulerande. Samarbete och öppenhet för olika åsikter är centralt när många yrkesgrupper arbetar ihop.
Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Jag har ett stort samhällsintresse och för berättande i alla dess former. Jag har en stor familj och många vänner som är viktiga för mig att träffa ofta. Dessutom spelar jag golf och vill gärna promenera, gå på gym mm. Det tycker jag är viktigt för att få livspusslet och gå ihop.
Jag får energi av att få arbeta med strategier dvs se runt hörnet, försöka förstå marknaden och utifrån detta lägga upp en plan framåt. Viktigt är dock för mig att få jobba både med framtiden och nuet. Det är just kombinationen av det strategiska och det operativa jag gillar. Allt i ett team. Jag hämtar energi kring dessa frågor i diskussion och i konkret jobb med kollegor och medarbetare.

publicerad: 2018-06-18