Fyra trender styr utveckling av transportbranschen – igår kväll mötte affärsnätverket Karin Stålhandske på Upplands Motor.

IMG_8126.jpg


Karin Stålhandske RD16, märkeschef på Mercedes-Benz, Upplands Motor berättade igår för affärsnätverket om transportbranschens omvälvande förändringsresa.

-          De närmaste fem åren kommer det hända mer än de senaste femtio åren i branschen säger Karin.

Trenderna är tydliga, uppkopplade fordon som stärker kundupplevelsen är snart en hygienfaktor.

-          Den mest använda funktionen just nu i persontransporter är att ställa in värmen via APP så att bilen har rätt temperatur innan avfärd. Vi ser också att vi kan innan varningslampor slås på i bilen och skapar oro, kontakta våra kunder och meddela att det snart är dags för service säger Karin.

IMG_8108.jpg  IMG_8135.jpg

Självkörande bilar testas redan i Sverige på olika håll och fortfarande diskuteras många legala och etiska frågor, helt klart att självkörande kommer stort.

-          Husbilar är ett segment som är på frammarsch då när de blir självkörande kommer att finnas möjlighet att människor tar husbilen på semester och familjer kan umgås under tiden på väg säger Karin

Elbilar både persontransporter och lastbilar i olika storlekar visas nu runt om på de stora bilmässorna och målgruppen som köper elbilar finns mestadels i storstäder då räckvidds utmaningen och infrastruktur med laddningsstationer fortfarande finns. Vätgasbilar börjar bli alltmer aktuella och kan också bli ett alternativ.

Upplands Motor är ett familjeföretag som ägs av Anders Lindström. Bolaget har en tydlig strategi med att satsa hårt på service och nytänkande kundupplevelse och det interna varumärket.

-          Vi jobbar ständigt med att utveckla konceptet och att erbjuda marknadens bästa service är vår ledstjärna. När våra kunder lämnar sina fordon på service så erbjuder vi till exempel lunch eller att de kan träna under tiden. Internt jobbar vi hårt med att få medarbetare kundfokuserade och utser årets ”Hejare” det vill säga den person som är bäst på att säga hej.

IMG_8116.jpg

Bilbranschen är en lågmarginalbransch och det är service som ger resultat i slutändan. E-handel driver på försäljningen och även om trenden är tydlig med uppkopplade och självkörande bilar så fortsätter bilförsäljningen att öka. Bilbranschen är präglad av familjeägda företag och fler och fler fusioner sker.

Det blev en spännande kväll med många frågor från deltagande Ruterdamare och helt klart är att transportbranschen och uppkopplad infrastruktur är ett hett ämne i debatten just nu.

IMG_8180.jpg

För fler bilder från kvällen klicka här

publicerad: 2018-03-28