Ebba Waltré, RD17, är DXC Technology´s Chefsjurist i North & Central Europe.

3 frågor - Ebba Waltré, RD17, är DXC Technology´s Chefsjurist i North & Central Europe. - ctl00_cph1_imgPerson

DXC bildades 1 april när CSC och Hewlett Packard Enerprise gick ihop. DXC är ett av världens största IT-tjänstebolag med ca 170.000 anställda i över 70 länder. 

Vad innebär ditt nya jobb?

Jag är DXCs chefsjurist inom regionen North & Central Europe. Tillsammans med mitt legala team ansvarar vi bl.a. för avtalsförhandlingar, arbetsrätt, IP-rättsfrågor, domstolsprocesser och Corp Gov. Vårt område är komplext, det innefattar över 30 länder, lika många jurisdiktioner och över 20 olika språk. 

Vilka utmaningar ser du?

Många! Två stora amerikanska It-bolag (CSC och HPES) gick ihop den 1 april, vilket i sig är en utmaning både legalt och strukturellt. Utöver detta omorganiseras hela den juridiska organisationen vilket naturligtvis påverkar verksamheten, kunder och de individuella juristerna. 

Jag räknar med en personlig utveckling, att kunna utvecklas som ledare och skapa ett förtroende för en legal organisation även om resurserna är annorlunda än tidigare. Det kommer dock att vara en skakig resa innan vi är i hamn, tror jag.    

Vad gör du när du inte jobbar?

Fritiden ägnar jag främst åt min härliga familj, däribland tre fina barn. Vi har precis byggt ett hus i fjällen så nu är det stort fokus på skidåkning och fjälliv! 

publicerad: 2017-06-16