Charlotte Gamnis, Ruter Dam 2018, ny Head of People Hub på Telia Company

Charlotte_Gamnis.PNG

Berätta om ditt nya jobb
Från och med 1 februari ansvarar jag för People Hub som är Telia Company’s shared service center för HR, ett go-to-place för ledare och anställda som supportar allt från rekrytering, personalutveckling och organisationsförändringar till lön och förmåner. Vi är ca 140 personer som finns i de fyra nordiska länderna samt i Litauen och Estland, organiserade i olika cross-border team. Efter att ha arbetat inom Finance och ansvarat för Telias Finance shared service center är det superkul att lära känna och utveckla en verksamhet inom ett helt annat område. Jag är otroligt tacksam att jag under Ruter Dam året fick möjlighet att reflektera ihop med mina mentorer över vad jag ville göra som nästa steg och att Telia har gett mig denna möjligheten. 

Vilka utmaningar ser du?
People Hub bildades för knappt ett år sedan i samband med lanseringen av Workday som nytt HR system och det var under förra året fullt fokus på att få alla processer att fungera. Nu är vi redo att ta nästa steg och ytterligare förbättra employee experience genom bl a bättre digital on-line support och bättre rekryteringsprocesser.  Vår största utmaning är att förbättra den interna effektiviteten och en förutsättning för det är att vi lyckas automatisera och använda oss av RPA och chatbots i större utsträckning än vi gör idag. Vi behöver också utmana ”ways of working” och driva kontinuerliga processförbättringar och samtidigt se till att bibehålla en positiv teamspirit.   

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Energi får jag av att arbeta och umgås med andra och av att driva förändringar och förbättringar. Att skapa ett klimat där alla kan vara med och bidra och att ge förutsättningar för andra att utvecklas ger mig också positiv energi. På fritiden umgås jag helst med familj och vänner och jag älskar att resa. På helgerna ägnar jag mycket tid åt handboll då båda mina barn spelar men jag försöker också hinna med yoga då jag insåg för många år sen att det ger mig en bra balans. 

publicerad: 2019-03-15