Charlotta Fellman, Ruter Dam 2016, ny Chief Marketing Officer på Kährs Group

Charlotta_Fellman2.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Som Chief Marketing Officer (CMO) på Kährs Group är jag ansvarig för Marketing, Category Management, Design, Hållbarhet och Digital. Kährs är ett anrikt bolag som gjort premium trägolv sedan 1857, där det hela startade i Nybro. Idag är Kährs Group ett internationellt bolag med försäljning globalt och produktion i flertalet länder.
Jag har en bred roll, men sammanfattningsvis så ska jag säkerställa att Kährs varumärke har rätt positionering, kunderbjudande och produktportfölj, idag och imorgon. 

Vilka utmaningar ser du?
Golvbranschen är beroende av konjunkturer. Byggs det mindre blir det färre golv. Det är också en prispress på marknaden som ställer krav på att vi behöver kunna erbjuda flera lösningar. Därför har vi i Januari lanserat en serie Luxury Tiles golv, som ett prisvärt alternativ till trägolv, med bibehållen kvalitet och design.
Jag ansvarar också för digitalisering samt on-line sales ett, område som växer och där utmaningen blir att hitta rätt kundlösningar. Kunderna ställer också högre krav på miljö & hälsoprofilen för golv, vilket vi är glada för. Hållbarhet har sedan länge varit ett fokusområde på Kährs. 

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
På fritiden umgås jag med familjen, promenerar med hunden, tränar, läser och lyssnar på musik. Jag bor i Malmö med fin utsikt, så bara att sitta och titta ut över vattnet med en kopp kaffe ger energi! 

publicerad: 2019-02-07