Cecilia Sjöstedt, Ruter Dam 2002, ny Site Leader och Verkställande Direktör för GE Healthcare

cecilia_sjostedt2.jpg

Berätta om ditt nya jobb 
Jag är Site Leader och Verkställande Direktör för GE Healthcare i Uppsala. GE Healthcare i Uppsala är den största Life Sciences-anläggningen, med ca 1200 anställda inom tillverkning, forskning och administration. Här finns en av världens största anläggningar för produktion av kromatografi-media, som används för att rena aktiva substanser i biologiska läkemedel. Biologiska läkemedel används bland annat för att behandla patienter med diabetes, reumatism, Alzheimers och cancer. Den första kromatografi-produkten, som lanserades 1959 och är en storsäljare än idag, har sitt ursprung i Nobelprisbelönad forskning vid Uppsala Universitet. Här finns också Testa Center, invigt 2018, där samarbetspartners från universitet, små och stora företag kan testa och utveckla nya tekniker. 1% av Sveriges export kommer från anläggningen i Uppsala.

Vilka utmaningar ser du?
Vi har en spännande framtid med stor tillväxt. Vi driver otroligt mycket investeringsprojekt (investerar ca 70 MUSD årligen) vilket i sig är en utmaning att hantera eftersom mycket sker parallellt. En annan viktig utmaning är kompetensförsörjningen. Vi har svårt att hitta personal och har en hel del vakanser. Utöver det har vi en stor andel pensionsavgångar framför oss där vi måste säkerställa kompetensöverföringen så mycket vi kan.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Jag älskar natur och idrott. Helst tillbringar jag min lediga tid med mina nära och kära, gärna i samband med en friluftsaktivitet.

publicerad: 2019-05-27