Caroline Arehult, Ruter Dam 2013, ny VD Hemfosa Fastigheter

Caroline_Arehult.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Sedan mitten av september är jag VD för Hemfosa som är ett börsnoteras fastighetsbolag med inriktning på samhällsfastigheter, dvs skolor, vård, omsorg, rättsväsende, myndighetskontor mm. Hemfosa har ca 70 anställda och ett fastighetsvärde på ca 35 msek. Jag har tagit över som VD efter Jens Engwall som är en av grundarna. 

Vilka utmaningar ser du?
Min största utmaning är att forma ”Hemfosa 2.0”. Hemfosa bildades 2009 och börsintroducerades 2014. Bolaget har växt snabbt och gått från ett litet fåmansbolag till ett börsbolag. I början togs många viktiga beslut vid kaffebordet och alla var involverade i dem. Bland annat hade man i början som princip att alla skulle träffa den som ev skulle anställas. Att gå från ett litet, familjärt bolag till ett betydligt större, börsbolag är en resa, på många sätt. I samband med att grundaren lämnade VD-posten slutade dessutom även ett antal nyckelpersoner som varit med från början. En stor fördel för mig som kunde rekrytera mitt eget team men såklart ett stort kunskapstapp i historik och en stor förändring för övriga medarbetare.

Nu står vi mitt i formandet av det nya, ”Hemfosa 2.0” där vi ska behålla allt som är bra och samtidigt skapa nytt. Det gäller mål och strategier men även företagskultur, arbetssätt mm.

Det är en spännande resa och oavsett hur anpassningsbar och flexibel en organisation är krävs mycket i en förändring.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Jag får energi av att jobba i grupp, där vi med energi och kreativitet strävar mot gemensamma mål. Det är något jag är fostrad i då jag har spelat basket sedan jag var liten och fortsatt till bara för ett par år sedan. Nu fokuserar jag helt på att träna två basketlag med flickor som är 10 och 14 år gamla, där mina två döttrar spelar.

publicerad: 2019-01-02