Intervju

Pressbild_Petra.jpg

Marika Lundsten intervjuar Petra Einarsson.

Du tillträdde posten som vd och koncernchef på BillerudKorsnäs. Vad fick dig att tacka ja?
– Jag är fascinerad av den svenska basindustrin. Det vill säga vår fantastiska förmåga att genom hållbar innovation vinna högsta renommé utomlands, trots att vi är ett relativt litet land. Det är en oslagbar kombination. BillerudKorsnäs hör till de främsta industriföretagen inom sin nisch i Sverige och världen. Billerud och Korsnäs var två företag med både likheter och olikheter som förenades för 6 år sedan till ett ungt stort litet företag. För att kunna växa och utvecklas behövs systematik och struktur, vi behöver bli ett litet stort företag och jag gläds fortfarande åt att jag får leda den resan.  

Vilka är era största utmaningar och hur hanterar ni dem?
Möjligheterna är så många och stora så att de blir en utmaning för oss, även om det är en angenäm sådan. Vi måste därför bli snabbare än våra konkurrenter i att se omvärldens behov och önskemål och på så sätt ta vara på den kraftigt växande globala efterfrågan på hållbara förpackningar och förpackningslösningar. Det betyder att maximera vår produktionsstabilitet och därmed tillverkningsvolym och kvalitet. Det betyder också att i accelerera vårt innovationsarbete och vår satsning på förpackningslösningar utan att drabbas av växtvärk.

Hur kommer du vilja utveckla företaget vidare? 
Vårt uppdrag som består i att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid ligger helt rätt i tiden. Med det menar vi till exempel att ersätta mindre hållbara förpackningsmaterial med våra hållbara eller att utveckla nya material och lösningar med ännu större hållbarhetsfördelar. Vi behöver dock accelerera och ta vara på möjligheterna och utmana det konventionella. Ett ytterligare betydande steg på vår utvecklingsresa är att vi har implementerat en ny och decentraliserad organisation för att kunna möta den snabba och föränderliga omvärld som vi måste hantera.  

Hur ser jämställdheten ut hos er och i branschen? 
– Det finns fortfarande mycket att göra både när det gäller mångfald och inkludering, men vi är på god väg och rör oss i rätt riktning. Jag hoppas att jag kan vara en förebild och är glad att vi på flera ledande befattningar, till exempel i koncernledningen, hittat ytterst kompetenta kvinnor.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en bra ledare?
– En bra ledare måste visa på tydlighet, mod och öppenhet och ha förmågan att visa riktningen och målbilden, dit vi är på väg.

Finns det några avgörande steg i din karriär som tagit dig dit du är idag?
– De är många. Det senaste var att våga lämna företaget jag älskar efter många roliga och utvecklande år. Men som jag redan sagt – det var en för intressant möjlighet för att inte ta den.

Vad har du tagit med dig?
– Min erfarenhet från ett stort decentraliserat och internationellt börsföretag, som jag kände mig mycket trygg i, som jag nu har implementerat i BillerudKorsnäs organisation. Det var ett  ett naturligt steg för att BillerudKorsnäs skulle transformeras till ett mer kund- och branschfokuserat företag.

Har du gjort några misstag som du lärt dig utav och vill dela med dig?
Många, men jag har också lärt mig mycket på vägen. Jag litar numera mer till min magkänsla och vågar fatta obekväma beslut snabbare. Ibland kan jag dock vara lite för snabb och då gäller det att ha kunniga personer i teamet, som hjälper mig att se det ur ett nytt perspektiv.

Har du några karriärråd?
– Fokusera inte på mål och delmål för din karriär. Fokusera på din passion och välj bra chefer, då ger sig resten.

Hur kopplar du av när du inte arbetar?
– Vi bor på landet så det blir mycket naturliv. Min man och mina döttrar är hästtokiga och vi äger tillsammans en travhäst, som tar mycket av vår fritid med travträningar och tävlingar.

Kort fakta om Petra:
Namn: Petra Einarsson
Ålder: 51
Bor: Torsfors, Hofors kommun                 
Familj: Man och döttrar     
Intressen: hästar
Motto: Safty first
Någon talang som inte alla känner till: mocka i stallet. 

publicerad: 2018-11-06