Intervju med Susanne Ehnbåge

AA9I4174.JPG

Du var relativt ung, 37 år, när du erbjöds jobbet som VD för NetOnNet. Varför tror du att de frågade dig?
Dels var jag sedan ett par år tillbaka redan VD för SIBA, som har samma ägarbild. Dels tror jag att det beror på att ägarna och styrelsen litar på att jag genomför det jag säger att jag ska göra. De vet att jag är energisk och har sett att jag har lyckats bygga upp ett starkt team i mina tidigare roller.

Finns det några avgörande steg i din karriär som tagit dig dit du är idag?
Det är svårt att peka på en enskild händelse, utan det är snarare ett resultat av ”många bäckar små”. Jag har haft förmånen att ha flera bra chefer och kontaktytor och vågat ta chansen när jag fått nya utmaningar. Det har ibland varit tufft och utmanande men samtidigt gett mig nya erfarenheter och gjort mig både starkare och mer självsäker. Dessutom har jag alltid haft ett bra stöd från chefer, ägare och styrelse samt arbetat med inspirerande kollegor som bidragit med ny kunskap och nya idéer.

Det är hård konkurrens inom hemelektronikbranschen. Vilka är era tuffaste utmaningar och hur hanterar ni dem?
Det är stenhård konkurrens inom branschen samtidigt som det skett en snabb digital omställning, vilket kräver att man jämt är på tårna. Det är dessutom av största vikt att ständigt vara nära kunden och förstå kunderna och deras behov. Vi försöker att hela tiden utmana bolaget och anpassa oss efter de förutsättningar som råder.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en bra ledare?
Det är viktigt att vara tydlig med vilka mål som gäller. En god kommunikationsförmåga där målbilder och åtgärder kommuniceras är a och o. Dessutom är det viktigt att förmedla detta med en energi som smittar av sig på medarbetarna, vilket jag är övertygad om accelererar effekten och gör att målen nås snabbare.

Har du gjort några misstag som du har lärt av och vill dela med dig av?
Jag var i 25-årsåldern när jag blev chef för första gången. Från början ville jag göra väldigt mycket och tittade därför på de duktiga ledarna runtomkring mig. Jag försökte ta det bästa delarna av alla och applicera dem på mitt eget ledarskap vilket inte fungerade. Så småningom insåg jag att jag måste utgå ifrån mig själv istället och anpassade mitt ledarskap till hur jag är som person.

Har du några karriärråd?
Jag tror på det enkla: prestera väl och våga visa vad du går för. Var på en arbetsplats där du trivs och kan skapa goda resultat.

Hur ser du på framtiden för dig och företaget?
Det senaste året har vi lagt tid på att omvandla SIBA till NetOnNet. Ett arbete jag är stolt över. Vi har förstärkt och förbättrat
varumärket och har fina positioneringsvärden hos kunderna när det gäller pris, enkelhet etcetera. Nu är fokus att fortsätta utveckla och förstärka NetOnNet ytterligare som varumärke.

Hur kopplar du av när du inte arbetar?
Jag ser till att ladda energi genom att vara ute och springa. För att utveckla mig själv har jag nyligen också börjat på en crawlkurs, med målet att anmäla mig till ett swimrun-lopp till sommaren. Givetvis umgås jag också mycket med min man och våra två barn