Annika Rådeström, Ruter Dam 2014, ny CIO ICA Sverige

Annika_Radestrom.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Jag tillträder som CIO på ICA Sverige den 1 juni. Jag kommer närmast från rollen som CIO inom Telia Sverige och innan dess var jag CIO på Tele2. Mitt ansvar blir att säkerställa att IT landskap och leveransmodeller är effektiva och att de stödjer affären genom hela värdekedjan på ICA Sverige. Jag kommer att driva och leverera ICAs digitaliseringsresa med primärt focus på e-commerce & analytics.

Vilka utmaningar ser du?
Det  händer mycket inom retail nu och branschen står inför förändring, därmed finns det ett stort behov av snabbhet, leveranskraft och kundfokus för att möta hård konkurrens. Vi kommer att behöva fokusera på end-to-end flöden och att koppla ihop verksamheten med IT i effektiva samarbetsformer. IT måste agera som en partner till verksamheten och vara med och driva och skala affären. ICA driver flera stora  transformations program som ska levereras och digitalisering står självklart högt på prioritetslistan.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Jag gillar att sporta och det är mycket sport i vår familj, men det är mycket fokus på barnens sporter och för min del är det är mycket skjutsande till ridning, gympa, fotboll och judo och finns inte så mycket tid för mer. Men jag försöker springa ett par gånger i veckan och gillar att yoga. Jag gillar att resa och se nya miljöer och så klart god mat och jag provar gärna nya rätter och råvaror!

publicerad: 2018-05-28