Annika Elfström, Ruter Dam 2018, ny CIO på Lindex

Annika_Elfstrom_01.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Sedan den 1:e juni är jag ny CIO på AB Lindex. En riktigt spännande roll i ett väletablerat modeföretag vars syfte är att stärka och inspirera kvinnor genom livet. Via vår ehandelssite, våra butiker och externa marknadsplatser erbjuder vi ett sortiment som omfattar dam-, barn-, underkläder och kosmetik.
På Lindex IT avdelning är vi 70 anställda plus ett antal konsulter som tillsammans levererar tjänster och system för att ge våra kunder bra upplevelser och stöd när de handlar online eller i butik. Vi jobbar även tillsammans med våra kollegor för att de ska bli så effektiva i sina roller som möjligt och fungerar som stöd när det handlar om att utveckla nya erbjudande och tjänster till våra kunder. 

Vilka utmaningar ser du?
Många och spännande! Förutom en personlig utmaning att byta bransch efter många år inom Stena Gruppen så handlar många av våra utmaningar att hitta rätt takt och timing. Hela branschen befinner ju sig just nu i stor omställning och en resa mot att bli digitala genom hela affären samt att hantera en allt högre förändringstakt.

Vi behöver hela tiden vara nära vår kund och förstå vad hon har för behov och önskemål och se till att vi har rätt erbjudande i rätt tid samtidigt som det är långa utvecklingscykler från idé till produkt.

Detta tillsammans med hård och global konkurrens där kunder har nya behov, beteenden och förväntningar så behöver vi vara framgångsrika i dagens affär samtidigt som vi rustar oss för framtiden. Att kunna hantera den balansen kommer att vara avgörande.

Något som har lockat mig till Lindex är just denna resa från en fin och stolt historia till en ljus och lovande framtid genom att bygga på allt det fantastiska arbetet som har gjorts, lägga till mer insikter och stöd från data och ny teknologi samt att hitta nya arbetssätt för att stödja oss under den resan. 

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Energi får jag på många sätt, det kan vara ett möte med en inspirerande och spännande person, ett samtal med engagerade kollegor med framtidsvisioner eller en svår nöt att knäcka. Jag har alltid gillat att lära mig nya saker och att utmana mig själv om det så handlar om att lära mig något nytt (just nu tennis…) eller att sätt upp mål (innan sommaren ska jag springa en mil på….). På fritiden kommer tid med familjen högst upp på listan.

publicerad: 2019-08-08