Anna Peterson, Ruter Dam 2013, ny Global Head of Customer Service på Daniel Wellington

Anna_Peterson.jpg

Berätta om ditt nya jobb
I mitt nya jobb som Global Head of Customer Service på Daniel Wellington har jag ett ansvar för att utveckla funktionen kundservice och göra det ännu lättare att som kund vara i kontakt med oss om och när man behöver det. Det finns redan en välfungerande regional struktur och vi vill fortsätta ge våra kunder allra bästa service med ett lokalt perspektiv men samtidigt har vi ett stort behov av att i vissa avseenden och för många processer tänka globalt. Think global, act local helt enkelt.

Vilka utmaningar ser du?
För mig personligen är det en stor utmaning att byta bransch och då jag kommer med tidigare erfarenhet från företag som har funnits med sina produkter och tjänster på sina respektive marknader under lång tid så blir det nu otroligt spännande att få jobba i ett mycket yngre bolag i en helt annan bransch. Arbetsmässigt finns det spännande utmaningar att ta företagets kundservice till nästa nivå.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Att få umgås med min familj ger mig den bästa påfyllnaden av energi. Jag har väldigt idrottsaktiva tonåringar så en stor del av fritiden ägnas åt att följa dem i deras idrotter och på senare år har jag även lyckats få till en hel del egen träning vilket har gjort mig starkare både fysiskt och mentalt. Vi ser även gärna världen tillsammans men njuter också av att få vara mycket i Stockholms skärgård.

publicerad: 2019-09-30