Anna Fall, Ruter Dam 2014, ny Chief Brand & Communications Officer på Intrum

Anna_Fall.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Det är en mycket spännande roll som spänner över all intern och extern kommunikation, varumärkesbyggande samt hållbarhetsfrågor. Intrum är ett över 100 år gammalt företag och sedan 2017, då Lindorff förvärvades, är vi marknadsledande i Europa med närvaro i 24 länder, vi har 80 000 uppdragsgivare och 8 000 medarbetare. Intrums fokus är att hjälpa stora och små företag och andra aktörer som t ex banker att få betalt för sina produkter och tjänster. Det gör vi genom att visa omtanke om deras kunder i de cirka 250 000 kontakter som vi har varje dag med människor som vi hjälper att bli skuldfria. 

Vilka utmaningar ser du?
Kunskapen om vår bransch kan bli bättre och som marknadsledare vill vi gärna vara med och stärka bilden av såväl kredithanteringsbranschen i allmänhet som av Intrum som företag. Det finns tydliga hållbarhetsinslag i hela vår affärsidé och vi brukar säga att vi leder vägen till en sund ekonomi. En kreditmarknad där människor och företag kan ge och ta krediter på ett säkert och effektivt sätt är en förutsättning för att näringslivet och därmed hela samhällen fungerar. Europa är dock stort och betalningskulturer är otroligt olika i olika länder, så en utmaning för oss är att anpassa vår kommunikation och vårt möte med uppdragsgivare och kunder utifrån varje marknad vi verkar på.
Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Jag får energi av att omge mig med positiva, tänkande och aktiva människor! Så jag gillar att göra saker med familj och vänner. Det kan vara aktiviteter som tennis, skidåkning, båtliv eller långa promenader, men jag tycker också om öppna och riktiga samtal. Dessa får gärna handla om livsfrågor, relationer, litteratur, politik eller samhällsutmaningar, men jag mår också bra av att bara umgås över en enkel middag med lättsamma snack, fnitter och några rejäla gapflabb.

publicerad: 2018-12-18