Ann-Louise Lökholm Klasson Ruter Dam 2014 ny VD Sweco Sverige

Ann-Louise_lokholm_klasson.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Jag har blivit utnämnd till vd för Sweco Sverige vilket innebär att jag får leda våra 5 600 medarbetare i arbetet med att utveckla framtidens hållbara samhällen och städer tillsammans med våra kunder. Det är ett fantastiskt roligt uppdrag. Jag ingår också i koncernledningen. Från tidigare roller i företaget har jag en bred grund att stå på och ett stort kontaktnät både i Sverige och i övriga länder där vi är verksamma, nu ser jag fram emot att sätta mig in i alla delar. Lönsam tillväxt står i fokus.

Vilka utmaningar ser du?
Jag väljer att se utmaningar som möjligheter. Mitt jobb är att se till att vi även framöver är förstahandsvalet för kunder och medarbetare. Jag tror att digitaliseringen, ökad samverkan mellan experter i samtliga Sweco-länder samt en stark gemensam kultur är viktiga för att vi alltid ska kunna erbjuda våra kunder de bästa lösningarna. Och förstås att vi hjälper våra kunder att utveckla lösningar som är hållbara ur olika perspektiv.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Spännande diskussioner med positiva och nyfikna människor som vill utvecklas och där jag också utvecklas ger mig en massa energi alternativ när jag ställs inför en svår situation och klarar av att lösa den själv eller med andra.
På fritiden är jag ute i naturen, umgås med familj och vänner, tränar en massa, påtar i trädgården eller så sjunker jag ner i en god bok och glömmer tid och rum.

publicerad: 2018-04-30