Ann Hellenius, Ruter Dam 2013, ny CIO/CDO Scandic Hotels

AnnHellenius.png

Berätta om ditt nya jobb
- Jag kommer börja som CIO/CDO för Scandic Hotels på gruppen och ingå i koncernledningen. Det innebär att jag kommer att vara med och driva fram och utveckla kundupplevelser med hjälp av digitala lösningar och jag kommer att avsvara för Scandics IT-verksamhet. Scandic har omkring 280 hotell fördelat på cirka 55 000 hotellrum i sex länder.

Vilka utmaningar ser du?
-En spännande utmaning jag ser är hur vi med hjälp av digitala lösningar ytterligare kan utveckla Scandics hållbarhetsarbete. Lite rolig kuriosa är att det var inom Scandic som idén om ”häng-upp-handduken” uppkom. En idé som är standard inom hela hotellbranschen världen över idag. Det som är spännande i den här branschen, precis som i många andra branscher, är hur kundbetenden kommer ärndras på grund av användandet av ny teknik och hur man kan arbeta med att möta och överträffa existerande och nya kunders förväntningar.
Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
-Jag får energi av att omge mig med kloka, härliga och energigivande människor, och av att se soluppgångar, se skönheten i det lilla, av att meditera, träna och att dricka champange när jag känner mig lite extra glad. Just nu skriver jag en bok om hållbart ledarskap i en snabbrörlig värld, det får jag också energi av. Jag älskar att vara med mina tre barn, jag tillbringar mycket av min lediga tid med dem. 

publicerad: 2019-01-09