Alexandra Fürst, Ruter Dam 2012, ny EVP IT & Digitalisation på Dustin Group

Alexandra_Furst.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Jag är ansvarig för att driva och skapa möjligheter genom digitalisering för Dustin vilket är ett fantastiskt spännande uppdrag på ett bolag som dels har sin kärna online, i e-handel, och dels själva hjälper sina kunder med de IT-utmaningar som de kan tänkas ha. I min roll handlar det om att hela tiden förflytta oss så att Dustin ligger i framkant och på så sätt kan hjälpa våra kunder att ligga i framkant. Våra kunder finns idag i Sverige, Norge, Danmark, Finland och nu senast Holland. Ett spännande initiativ vi jobbar med just nu är att etablera vår e-handel i Holland. 

Vilka utmaningar ser du?
De senaste åren har Dustin växt mycket, både i omsättning, medarbetare och geografier, och bland annat förvärvat bolag som har breddat erbjudandet med mer avancerade tjänster och lösningar. Det ställer förstås helt nya krav på IT & Digitalisering som blir en viktig spelare i arbetet att bygga ett gemensamt Dustin. En utmaning jag ser är vikten av att kunna behålla kraften och drivet som finns hos oss som ju är ett entreprenörs-startat företag när vi växer i den hastighet vi gör. Jag ser att mitt ansvarsområde kan bidra mycket här, och vi spelar också en viktig roll som bollplank till organisationen.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Utveckling! Att ta sig en utmaning som kräver nyfikenhet och kreativitet för att lösa den ger mig massor av energi, särskilt om jag får göra det tillsammans med andra. På fritiden umgås jag med min familj och mina vänner och jag spelar gärna en tennismatch.

publicerad: 2019-08-05