Affärsnätverk Sth på besök hos BRA

IMG_1883.jpg


Ruter Dams Nätverk besökte BRA och Bromma flygplats
Vi välkomnades av Ulrika Matsgård kommersiell chef BRA, Ruter Dam 2012 samt Christian Clemens vd BRA till en kväll där klimatfrågan i flygbranschen stod i fokus. 

IMG_1844.jpgKvällen började med en rundvandring på Bromma Flygplats som moderniseras och byggs om för att anpassas till nuvarande trafikbild. Mona Glans flygplatschef guidade oss runt och berättade om den modernisering som flygplatsen genomgår, totalt investeras 1,5 miljarder. Förbättringarna är i full gång med en ny ankomsthall, upprustning av terminalen, samt förberedelser för utbyggnad av tvärbanans Kistagren.  Hela området är under förändring, Bromma blocks ska bli större man kommer även bygga hotell och kontorsbyggnader i anslutning till flygplatsen.

IMG_1860.jpgMona berättade även om delar av Brommas historia, bla att flygplatsen öppnade 1936 och första charterflyget avgick 1955, destinationen var Mallorca och tre mellanlandningar krävdes innan man var framme.Efter rundvandringen samlades vi i BRAs lounge för en bit mat och vinprovning. Under tiden berättade Ulrika Matsgård om BRA, de ägs av Braathens och etablerades som varumärke 2016 efter en sammanslagning av flera regionala, svenska flygbolag och flyger mellan 15 olika destinationer. Var tredje inrikesresa görs idag med BRA. Allt skall av kunderna upplevas som snabbt, enkelt och smidigt i kombination med hög service. Det genomsyrar hela verksamheten. Ulrika pratade också om flygets roll i samhället. Flyget är en del av den svenska kollektivtrafiken - en nödvändig del av infrastrukturen för att man ska kunna bo och arbeta i hela Sverige.

Ulrika_och_Christian.png

Christian Clemens berättade om det hållbarhetsarbete som görs inom bolaget. BRA har en tydlig vision om ett fossilfritt inrikesflyg 2030 och deltar i regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige. Att sänka utsläppen kan göras på två sätt; genom teknikutveckling och genom bränsleeffektivisering.

Halva BRAs flygflotta är helt nya, klimatsmarta propellerplan och har medfört att BRAs utsläpp har minskat med cirka 35 procent. Man följer också utvecklingen av eldrivna flygplan med spänning.

Men den enskilt viktigaste åtgärden är att byta ut flygets bränsle till ett nytt, hållbart. BRA är det första flygbolaget i världen som erbjuder biobränsle som tillval direkt vid bokning av resan.

Som vanligt många frågor och hög stämning! Tack BRA och Swedavia för ett trevligt och spännande besök. Stort tack även till alla er som engagerade er och kom!
Klicka här för alla bilder

publicerad: 2018-09-27